Așa cum probabil ai fost obișnuit, Ianuarie este luna începuturilor în care persoanele și business-urile își setează noi obiective. De asemena, printre organizarea planului, firmele din domeniu aduc și ultimele noutăți. Din cele descoperite, echipa Inlight Word și-a conturat o idee despre ce este „pe val” în 2022. Marketingul este în plină expansiune și parcă a luat amploare în ultimii doi ani de pandemie. De acum, totul se raportează la situația prin care umanitatea trece, dar și online-ul care, mai puternic ca niciodată încearcă să acopere unele lipsuri cauzată de această situație.

Viitorul pare că se conturează în jurul inteligenței artificiale care automatizează totul. Până și rapoartele sunt livrate instant deoarece absolut totul este analizat mult mai rapid și cu exactitate. Bineînțeles că AI influentează major marketingul digital. Unul dintre tendințele în domeniu este vide-oul pe care îl regăsim atât în platformele sociale, cât și în campanile de social media.

De ce tocmai acum se bucură de atât de mult succes?

În prezent, publicul din online manifestă un real interes pentru conținutul video. Dacă ești antreprenor și simți că nu mai știi cu ce fel de postări să afișezi publicului, sfatul specialiștilor InLight World este să adopți video marketingul. Se pare că utilizatorii preferă să testeze fel de fel de idei acasă și să iasă din zona de confort. Așadar, tu poți să le livrezi conținut video despre „Cum să faci X lucru”. Spre exemplu, Tik-Tok a acaparat imediat atenția user-ului prin secvențe scurte sau Instagramul prin noua funcționalitate – Reel amuză și livrează informații concide într-o manieră atractivă. Merită să vezi în ce măsură le poți include în calendarul postărilor.

Video-ul este un mod de a-ti spune povestea brandului

Abordează video storytelling-ul! Este cea mai ușoară cale de a te face cunoscut printr-o prezentare autentică și interesantă. Cu siguranță, ai văzut în feed-ul de Facebook cum rulau video-uri ale unor companii în care povesteau despre echipă și valorile după care se ghidează. Uite acesta poate fi un exemplu pe care îl poți adăuga în planul strategic de marketing. Sub nici o formă, să nu vorbești despre produsele tale, ci să încerci să transmiți aceea emoție pe care utilizatorul o simte dacă alege să cumpere de la tine. Arată-le cum gama ta de produse, rezolvă o problemă sau îndeplinește o dorință.

Oamenii învață din video! Testează și vezi cum crește traficului site-ului

Conform unui studiu realizat de HubSpot se pare că agențiile de marketing care au implementat videoclipurile sau secvențele video, numesc acest tip de conținut cel care oferă cea mai bună rentabilitate a investiției. Da, 43% dintre utilizatori doresc să vizioneze mai mult conținut video. Știm că oamenii înțeleg mesajul mult mai bine printr-o informație video.

Știai că atunci când faci campanii în social media le poți promova sub formă de video? Dacă ai și o secțiune de blog, și mai bine, fiindcă poți integra conținutul și în cadul articolului. Nu ne crezi pe cuvant? Vezi ce spun alte Social Media Marketing Agencies.

De ce să ții cont atunci când dorești să creezi un video

De titlu care stârnește interesul. Dacă aici nu reușești să convingi, restul materialului este în zadar. Pentru a fi sigur că totul are succes și că povesteata a ajuns la inima potențialului client, primele 3-5 secunde sunt vitale. Atenția publicului este atrasă și de introducere care îl motivează să continue vizionarea. Mai mult, utilizatorii aleg să petreacă timpul pe smartphone sau alte dispozitive mobile. Gândește-te că jumătate din tot conținutul video este vizualizat pe acest tip de format.

Adună-ți echipa, vezi ce subiect se pliază pe nișa ta și creează un script al subiectului. Profită de cel mai utilizat instrument și vezi cum poate afacerea ta să se dezvolte.

Published On: ianuarie 4th, 2022 / Categories: Blog /