Social media poate fi o modalitate excelentă de a-ți face cunoscută afacerea și de a crește nivelul de implicare al clienților, reprezentând una dintre cele mai importante surse de promovare a brandului tău. Daca te afli printre cei care doresc să își facă brandul cunoscut pe social media, atunci acest blog este pentru tine. Aici echipa Inlight World îți prezintă câteva sfaturi în acest sens.

 • Identifică-ți publicul țintă:
  Primul pas în a-ţi promova brandul pe social media este să identifici publicul tău ţintă. Cunoaşterea publicului ţintă te ajută să creezi mesaje şi conţinut care să se potrivească cu interesele lor şi să îi atragă. Întreabă-te cine sunt clienţii tăi potenţiali – ce vârstă au, ce hobby-uri au, ce probleme pot rezolva cu produsele sau serviciile tale. Apoi, gândeşte-te la canalele de social media pe care le frecventează şi la tipurile de conţinut care îi atrag

 

 • Variază postările pe diferite rețele de socializare:
  În funcție de generație sau obișnuință, fiecare persoană are o anumită rețea de socializare pe care o folosește cel mai mult, astfel ar fi bine să postezi regulat pe multe platforme de social media, pentru a-i menține interesați cât mai mulți dintre urmăritorii tăi.

 

 • Oferă conținut nou în mod constant:
  Pentru a atrage cât mai mulți utilizatori pe social media, este indicat să postezi conținut constant și diversificat, astfel încât să le atragi mereu atenția și să îi determini să petreacă cât mai mult timp pe contul tău de Instagram, TikTok, etc. Un brand care postează rar conținut pe social media nu va fi urmărit de multe persoane și implicit nu va fi așa cunoscut. De asemenea, încearcă să abordezi subiecte diverse și interesante pentru publicul tău. Poți face research despre ceea ce caută aceștia și poți crea postări cu informații utile.

 

 • Planifica-ți conținutul:
  Planificarea conținutului pe social media este crucială pentru a atrage audiența și a păstra angajamentul pe termen lung. În prezent, există o abundență de platforme de social media, fiecare având propriile lor specificații și particularități.
  Prima etapă în planificarea conținutului pe social media este stabilirea obiectivelor pe care doriți să le atingeți prin intermediul platformelor, în acest caz fiind creșterea numărului de urmăritori și de vizitatori a contului.

 

 • Interacționează cu comunitatea ta:
  Este important să interacționezi cu audiența ta. Răspunde la întrebări, comentează și reacționează la postările lor, încurajează conversația. Acestea pot fi folosite ca un mijloc de a-ți îmbunătăți credibilitatea și de a arăta că îți pasă de comunitatea ta.

 

 • Creează-ți un stil aparte:
  Fixează-ți obiectivul și alege un stil de postări pe care să-l folosești, astfel încât mesajul să fie constant. Scopul este ca audiența să se obișnuiască cu stilul tău abordat și să înceapă să te recunoască. Ai grijă la cum îți prezinți brandul, deoarece intenția ta este să reușești să obții credibilitatea clienților.

Dacă ai nevoie de ajutor să îți faci cunoscut brandul pe social media, echipa de marketing – Inlight World este pregătită să te susțină! Ne găsești și pe Facebook și Instagram.

Published On: aprilie 19th, 2023 / Categories: Blog /