Rețelele de socializare sunt într-o continuă schimbare aducând oportunități noi pentru afaceri și prezența acestora în mediul online. În ultimii doi ani conținutul de tip video a devenit tot mai popular și a favorizat creșterea rapidă a companiilor în mediul online.
În această postare pe blog îți vom spune de ce trebuie să prioritizezi conținutul de tip video în 2023 și ce beneficii poate aduce acesta afacerii tale.

TikTok continuă să domine și să crească

TikTok este platforma de socializare cu cea mai rapidă creștere în acest moment, înregistrând o creștere uluitoare de 105% în ultimii doi ani. Astfel, devine un jucător tot mai important între rețelele de socializare urcând rapid în clasament pentru a deveni cea mai populară aplicație, iar prezența ta ca business pe această platformă nu trebuie neglijată. TikTok te ajută să ajungi la diferite categorii de vârstă ale publicului tău țintă și în același timp este o platformă care generează o creștere organică rapidă.

40% din Generația Z apelează la TikTok înainte de Google, iar hashtag-ul #TikTokMadeMeBuyIt a atins 32 de miliarde de vizualizări la sfârșitul anului 2022. Din ce în ce mai multe branduri vor apela la TikTok și la crearea de videoclipuri scurte în 2023 pentru a promova produsele și a profita de această tendință în continuă creștere.

Pentru întreprinderile mici, echipa Inlight World vă recomandă să creați conținut care prezintă procesele de producție ale produselor dvs. și să utilizați hashtag-uri. A vedea cum se face ceva manual este un semnal de încredere pentru publicul dvs. și se încadrează în categoria conținutului interesant și atractiv, care poate stimula profitabilitatea.

Conținut video – formă lungă sau scurtă

Atunci când planificați conținutul în prim-plan ar trebui să se afle conținutul video, de formă lungă sau scurtă. După exemplul TikTok, toate platformele au implementat tool-uri pentru video. Pe Instagram și Facebook, Reels sunt împinse către utilizatori mai presus de toate celelalte tipuri de conținut, iar în 2023 ne putem aștepta să vedem că acest lucru va continua. În acest an, brandurile au obținut în general cu aproape 40% mai mult engagement folosind Reel pe Instagram decât cu alte tipuri de postări. De asemenea, Reels favorizează creșterea organică, față de alte tipuri de postări.

Cu toate acestea, având în vedere că conținutul de formă scurtă a câștigat atât de mult teren în ultimii 2 ani, este posibil să vedem cum oamenii obosesc de videoclipuri de 10 secunde și optează în schimb pentru lucruri care au o durată de 3 minute sau mai mult. Recent, TikTok și-a actualizat lungimea maximă a videoclipurilor de la 3 minute la 10 minute, iar alte platforme ar putea urma acest exemplu. Dacă este mai eficient pentru afacerea dvs. să utilizați videoclipuri de lungă durată ca strategie de marketing, puteți să luați în considerare producerea unui astfel de conținut. În orice caz, conținutul video va fi în continuare mai popular și mai eficient în 2023, atât timp cât algoritmii vor continua să îl prioritizeze.

În concluzie, unul dintre cele mai importante importante instrumente de marketing pe rețelele de socializare în 2023 rămâne a fi conținutul video. Implementat corect, acest instrument te poate ajuta să îți ridici afacerea la un nou nivel în 2023. Iar dacă ai nevoie de ajutor, echipa de marketing – Inlight World te așteaptă pe paginile de Facebook și Instagram!

Published On: aprilie 25th, 2023 / Categories: Blog /